Skip to content

Konstgräs

Konstgräs av hög kvalité som passar alla ytor

Det finns många anledningar till att lägga konstgräs men att veta vilket konstgräs man ska välja är inte alltid lika lätt. Vi på ScanTurf levererar ett högklassigt konstgräs som passar det flesta utrymmen oavsett om du vill lägga konstgräs på tomten, altanen, balkongen eller på bollplanen.  

EasyGreen är ett slitstarkt konstgräs som passar utmärkt till lekplatsen eller bollplanen, ett perfekt alternativ för dig med lekande barn. Säg ajdå till gräsfläckarna och låt barnen leka fritt på ytan. Letar du efter ett mer exklusivt konstgräs med samma känsla och utseende som en riktig gräsmatta?  Då ska du kika in Excellence, ett konstgräs som passar att ha vid poolområdet, uteplatsen eller i trädgården. 

Slipp gräsklipparen för gott - lägg konsgräs istället!

Med våra konstgräsmattor behöver du aldrig mer tänka på att ta fram gräsklipparen eller att lägga pengar på vattning och gödning. Med konstgräs från ScanTurf har det aldrig varit lättare att få den perfekta gräsmattan! Dessutom passar gräset alldeles utmärkt för dig med husdjur, du slipper missfärgningar från urinet och fula hål från grävning. Vårt gräs i plast älskar husdjuren lika mycket som ägarna och detta pågrund av det realistiska utseendet! Enduro är ett prisvärt konstgräs som passar perfekt för dig med husdjur. 

Är du sugen på att köpa konstgräs eller veta mer om hur det funkar? Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta rätt konstgräs till ditt användningsområde. Du kan även begära en prisförfrågan för att se vad priset för ditt konstgräs skulle bli direkt på vår hemsida

Lägg konstgräs på balkongen, altanen eller där du känner för

Det är bara fantasin som sätter gränserna för användningen av konstgräs. Att lägga konstgräs på trädgården blir allt vanligare men du kan självklart lägga konstgräs på andra områden också. Några av de vanligaste områdena för konstgräs är:

  • trädgårdar och parker
  • takterrasser, verandor, altaner och balkonger
  • poolområden, campingplatser och utanför fritidshus
  • förskolor, skolor, bollplaner och lokala gemensamma områden som ex BRF:er och samfälligheter.

Konstgräs av hög kvalitet

Konstgräs är en investering. Vi råder dig att tänka långsiktigt och prioritera kvalitet när du ska välja konstgräs. Kvalitet är det enda sätt du kan säkerställa ett resultat som du blir nöjd med över tid. ScanTurf har marknadens mest naturliga och hållbara produkter inom konstgräs med de högsta garantierna. Vi har också omfattande professionell kunskap, lång erfarenhet inom branschen och erbjuder personlig uppföljning och service. ScanTurf är din garanti för ett gott slutresultat..

Konstgräs bra för husdjur

ScanTurfs konstgräs är perfekt för dig med husdjur. Den berömda hundtränaren Cecar Milan från USA rekommenderar konstgräs för att undvika problem med allt från fläckar från urin i gräsmattan till jord och lera som hundarna drar med sig in i huset och en massa hål i gräsmattan efter hundens grävning. Med konstgräs kan du behålla en grön och fin gräsmatta även om du har en hund!

Producerat i Europa

Hela vårt sortiment är producerat i Europa. Kvalitet och professionell kompetens är det viktigaste för oss i ScanTurf. Alla stadier i produktionsprocessen övervakas noggrant. Våra produkter genomgår tester och noggranna kontroller. Resultatet är ett konstgräs som levererar på alla nivåer och över alla förväntningar. Vi levererar en produkt som är toppklass i Europa.

Garanti

Alla produkter från ScanTurf har en garanti från producenten.

Konstgräs perfekt för alla utemiljöer

Vårt landskapsgräs ser ut och känns som naturligt gräs. Det är mjukt och bekvämt att gå på och kräver väldigt lite underhåll. Säg adjö till extra kostnader som vattning och gödning, som också är skadligt för miljön, och kanske bäst av allt, säg adjö till gräsklipparen.

Ökar värdet på huset

Konstgräs ökar värdet på din bostad! Studier visar att en uppgradering av trädgårds- och utemiljöer kan ge upp till 12-15% värdeökning på ditt hus!

Vanliga frågor & svar om konstgräs

Riktig installert og med et kvalitetsprodukt som ScanTurf er kunstgress et fantastisk alternativ til naturlig gress. Fordelene er mange. Først og fremst er det utrolig lettvint. Du får en alltid like grønn og fin og brukervennlig plen som du aldri mer trenger å klippe eller vanne. En ekstra bonus for miljøet foruten at man ikke bruker vann-ressurser, er at man ikke trenger å bruke skadelige kjemikalier for å holde plenen fin. Heller ikke trenger man å tenke på kløver og humler og bier i gresset. Små og store kan løpe barbent og fritt uten bekymring. Og for deg med gresspollenallergi er kunstgress et nytt liv. 

Konstgräs från ScanTurf passar jättebra för dig med husdjur. Du slipper fula hål från grävning och missfärgningar från urinen. Effektiv dränering, extrem hållbarhet och ett realistiskt utseende gör att husdjur älskar vårt konstgräs lika mycket som ägarna.

ScanTurfs konstgräs är inte bara säkert för barn, det är faktiskt den perfekta ytan för utomhuslek! Säg adjö till gräsfläckar på dina kläder, gräsallergier och leriga skor. ScanTurf erbjuder också fallskydd som ger extra skydd i lekområden där det finns klätterställningar och fallrisk.

En standardprodukt från ScanTurf har upp till 40% fler UV-resistenta ämnen än någon annan produkt på marknaden. Ett avancerat UV-motstånd är inbyggt i varje grässtrå. Standardprodukterna har en garanti från tillverkaren mot blekning i upp till tio år. OBS! Detta är en global garanti som även gäller i soliga länder som ex Spanien, Egypten, Grekland. I ett solfattigt Sverige blir blekning en ännu mindre relevant fråga.

Ja, konstgräs från ScanTurf tål frost, kyla och hårt väder.

Dränering är viktigt för ett framgångsrikt resultat när du lägger konstgräs. Därför är ScanTurf konstgräs utformat så att det dränerar lika bra eller bättre än naturligt gräs. Det första och väldigt viktiga steget är det förberedande markarbetet. Kika in vår installationsfilm så ser du hur uppbyggnaden görs först innan konstgräset rullas ut. 

Som alla andra ytor blir konstgräset varmt under direkt och konstant solljus. Men till skillnad från andra ytor, som asfalt, trottoar och berg, har ScanTurf icke-absorberande egenskaper som sänker temperaturökningen. Även på de hetaste dagarna kommer konstgräset att kunna kylas snabbt och effektivt med lite kallt vatten från trädgårdsslangen.

Konstgräs är inte en organisk miljö som drar till sig insekter. De lockas helt enkelt inte till den sterila miljön som finns under konstgräset.

Om du gör bra förberedelser med markarbetet och installerar en kvalitetsprodukt som ScanTurf, är det mycket osannolikt att ogräs kommer att kunna växa genom det starka stödet i konstgräset.

Tiden det tar att slutföra ett projekt beror på tomtens storlek, vad som finns på ytan och om det behövs skäras runt och hur mycket förberedande markarbete som behöver göras inför själva installationen.

I de flesta fall är ifyllnad av sand tillräckligt bra för att hålla konstgräset på plats. Sanden ger mattan stabilitet och vikt och håller gräset på plats. Sanden förstärker också grässtråna och får dem att räta upp sig snyggt. I vissa fall kan det fortfarande vara nödvändigt att säkra gräsmattan lite extra, till exempel i områden med mycket väder och vind eller vid offentliga platser där man vill förhindra att någon rullar upp mattan. Ett sätt att göra detta är att gräva ner tryckimpregnerat trä längs kanterna och skruva fast gräset i.

Konstgräs är inte underhållsfritt, men kräver mycket litet underhåll! Vi rekommenderar att du går över gräset en gång då och då med en lövblås eller kvast för att ta bort löv, kvistar och annat som kan ha blåst ner på mattan. Inför vintern samt efter vintern inför våren är det bra att gå över hela ytan med en kvast. På det sättet får du bort organiskt material som eventuellt lagts sig på mattan och som på sikt även skulle kunna bli till ogräs. Om du har husdjur bör du torka eller tvätta av konstgräset där de gjort ifrån sig. Detta är av hygieniska skäl, inte för att konstgräset skadas av det.